Ett växande mörker

En variant av fantasy som har sett stora framsteg i popularitet är Dark fantasy. Denna fantasy typ fokuserar mer på hur dödlig och svag en individ kan vara i en värld som är fylld med övernaturliga och starka varelser. Ett av de mest växande i popularitet är Warhammer franchisen. Både Sci-fi varianten som går under namnet Warhammer 40,000 och Fantasy som bara heter Warhammer fantasy.

Det många älskar med Warhammer är dess rika lore och enorma historik, Games Workshop har haft franchisen igång i närmare 30 år så man kan lätt säga att de har haft mycket tid på sig att göra något helt otroligt. Bortsett ifrån det ikoniska figurspelet så nyttjar de även med att dela ut licensen till diverse olika spelutvecklare. Detta har lett till att det finns en hel del olika spel med Warhammer 40.000 och Warhammer Fantasy teman. Tyvärr så är det inte många som är allt för bra.

Ett av spelen som faller in på ett bra Warhammer fantasy spel är Mordheim City of he Damned. Detta är ett taktiskt party-management spel där du ska nogrannt och försiktigt vägleda ditt band av tappra krigare igenom en otroligt mörk och dyster stad. Spelet blandar det strategiska elementet av t